CERONAV ATRAGE NOI FONDURI EUROPENE

Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV va derula doua noi proiecte cu finantare europeana.

În timp ce alte sectoare de activitate se confrunta cu mari probleme în ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, CERONAV reuseste sa faca acest lucru cu succes, dovada fiind numarul semnificativ de proiecte derulate” a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.

Proiectul HINT- Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, coordonat de CERONAV, reuneste un numar de 18 parteneri din opt tari europene (România, Austria, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina) si are ca obiectiv general cooperarea transnationala la nivelul institutiilor de instruire, administratiilor navale si companiilor de transport pe ape interioare în vederea sporirii competentelor acestora si crearii unei mai mari mobilitati a fortei de munca la nivel european.

Proiectul PLATINA II – Platform for the implementation of NAIADES, la care CERONAV va participa ca partener, este o continuare a proiectului PLATINA ce se va finaliza luna aceasta si are ca obiectiv definitivarea standardelor de instruire si certificare în sectorul navigatiei pe ape interioare.

În prezent ambele proiecte se afla în faza de negocieri cu Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transnationala pentru Europa de Sud Est si respectiv Comisia Europeana în sensul detalierii activitatilor ce vor fi implementate, contractele de finantare urmând sa se semneze în primul trimestru al anului viitor.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016