CERONAV COORDONEAZA UN NOU PROIECT INTERNATIONAL

Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV coordoneaza un nou proiect european, finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Europa de Sud-Est (SEE).

Evenimentul de lansare a proiectului HINT – Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology va avea loc la Bucuresti în data de 31 ianuarie 2013 unde sunt asteptate sa participe peste 50 de persoane, reprezentanti ai institutiilor partenere, ai Ministerului Transporturilor, ai Secretariatului Tehnic Comun din Budapesta, precum si ai autoritatii nationale de management a Programului SEE din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Proiectul, care reuneste 18 parteneri din 8 tari (România, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Serbia si Ucraina), are o durata de 2 ani si este o continuare a proiectului NELI – Cooperation-Network for logistics and nautical education focusing on Inland Waterway Transport in the Danube corridor supported by innovative solutions, coordonat de asemenea de CERONAV.

Proiectul HINT îsi propune sa raspunda unor probleme specifice identificate de Comisia Dunarii si subliniate în Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, trasând directiile de actiune în vederea unei dezvoltari echilibrate a tarilor riverane Dunarii.

Proiectul are un buget total de 1.655.955 euro din care 401.375 euro revin CERONAV, structura finantarii fiind: 85% Comisia Europeana, 13 % co-finantare Statul Român prin MDRAP si 2% co-finantare CERONAV.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016