CERONAV IN ELITA MONDIALA A FURNIZORILOR DE PREGATIRE MARITIMA

Cursuri ECDIS în exclusivitate pentru România

CERONAV va introduce în programa de instruire un curs nou, ECDIS Type Specific Training, destinat ofiterilor maritimi si altor persoane cu responsabilitati în navigatie: piloti, personal navigant de pe platformele petroliere, personal de la bordul pescadoarelor de mare larga si comandanti de iahturi.

ECDIS este un sistem care afiseaza informatiile preluate din hartile de navigatie electronice si integreaza informatii privind pozitia navei preluate din Sistemul de Pozitionare Global (GPS) si alti senzori de navigatie precum radare sau sistemul de identificare automata (AIS).

Curs ECDIS

Cursul va fi oferit de CERONAV în exclusivitate pe teritoriul României în baza unui acord încheiat cu MSG MarineServe. Acordul prevede afilierea CERONAV la ECDIS Training Consortium (ETC) si furnizarea acestui curs în conformitate cu Conventia STCW, Codul ISM si noile cerinte de instruire ECDIS intrate în vigoare la 1 ianuarie 2012. Pâna acum acest segment de pregatire era neacoperit în România, iar CERONAV creste sansele navigatorilor de a se îmbarca pe nave ce au instalate la bord diverse tipuri de echipamente ECDIS”, a declarat Directorul General al CERONAV, Ovidiu Cupsa.

Intrarea în acest consortiu înseamna patrunderea CERONAV într-un grup de elita format din producatori de echipamente ECDIS si institute de pregatire în domeniul maritim. Din consortiu fac parte centre de pregatire din Europa de Vest (Germania, Italia, Grecia), statele baltice (Letonia, Lituania), Ucraina, si Asia (India, Indonezia, Singapore, Filipine) care furnizeaza aceleasi programe de instruire ECDIS recunoscute si aprobate la nivel global.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 12 iulie 2016