CERONAV INCHEIE CU SUCCES PROIECTUL EUROPEAN HINT

Hint header

Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizeaza, in data de 13 noiembrie 2014, evenimentul de inchidere a proiectului HINT – Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, finantat si implementat prin Programul de Cooperare Transnationala Europa de Sud-Est (SEE).

Evenimentul va avea loc la Hotel Del Mar din statiunea Mamaia, la acesta fiind asteptati reprezentanti ai institutiilor partenere, ai Ministerului Transporturilor, ai Secretariatului Tehnic Comun din Budapesta, precum si ai autoritatii nationale de management a Programului SEE din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Beneficiile concrete ale proiectului HINT, coordonat de CERONAV, constau in implementarea unei platforme de autoevaluare pentru expertii ADN (n.a. expertii de la bordul navelor fluviale care transporta marfuri periculoase), dezvoltarea de noi module de invatare pentru platforma de elearning INeS Danube, elaborarea unui concept de nava scoala pentru Dunare si a unuia pentru simulator de navigatie pe ape interioare, dotarea Centrului de Informare si Instruire InfoDanube cu echipamente suplimentare care sa sustina procesul de predare. In afara de acestea insa, cel mai important este faptul ca, prin intermediul proiectului HINT, CERONAV a avut posibilitatea de a contribui la initiativele de armonizare a pregatirii si instruirii personalului navigant fluvial la nivel european. In acest context, CERONAV a obtinut recunoasterea cursului de marinar fluvial organizat la Galati de catre Comisia Centrala pentru Navigatia pe Rin, acesta fiind un prim pas spre armonizare”, a declarat Ovidiu Cupsa, director general CERONAV.

Proiectul HINT, derulat in perioada decembrie 2012 – decembrie 2014, reuneste 18 parteneri din 8 tari (Romania, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Serbia si Ucraina) si este o continuare a proiectului NELI – Cooperation-Network for logistics and nautical education focusing on Inland Waterway Transport in the Danube corridor supported by innovative solutions, de asemenea coordonat de CERONAV.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016