CERONAV – PATRU DECENII DE PROFESIONALISM

Ceronav 1
Ceronav 2

Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a sarbatorit in data de 17 iunie, aniversarea a 40 de ani de existenta.

Evenimentul a fost celebrat la Palatul Parlamentului, unde s-a desfasurat conferinta „Rolul strategic al Romaniei in transporturile navale internationale”, patronata de Ministerul Transporturilor si CERONAV, gazduita de Comisia pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor.

“Ministerul Transporturilor sprijina CERONAV in demersurile sale, deoarece ne dorim ca personalul navigant din Romania sa atinga, la fel ca pana acum, cele mai inalte standarde de pregatire in domeniu. Cu cea mai mare oferta educationala din Europa, in zona maritima, Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale a efectuat in anul 2015 aproximativ 55.000 de cursuri”, a declarat Dan Marian Costescu, Ministrul Transporturilor.

La festivitatea oficiala au participat Dan Marian Costescu – Ministrul Transporturilor, Presedintele Comisiei de Transport – Mihai Lupu, Florin Iordache – Presedintele Camerei Deputatilor, Secretarul de Stat – Liviu Ionut Mosteanu , Ovidiu Sorin Cupsa – Ambasador maritim IMO – Director General CERONAV, Secretarul General al Organizatiei Maritime Internationale – IMO, Kitack Lim, Frederick Kenney – Director al Departamentului de Afaceri Externe – IMO, Milhar Fuazudeen – Sef al Biroului de Instruire Maritima si Resurse Umane din cadrul Directiei de Siguranta Maritima – IMO, Presedintele EDINNA – Rob Van Reem, si alti importanti invitati din randul autoritatilor, din mediul universitar si din sectorul naval.

“Conferinta desfasurata la Bucuresti, a reunit invitati de marca. Acest lucru reprezinta o recunoastere a eforturilor noastre constante de a ramane unul dintre cele mai prestigioase centre de pregatire din lume. CERONAV ofera instruire la standarde ridicate si este centrul de pregatire cu cea mai variata oferta de perfectionare din Uniunea Europeana”, a declarat Ovidiu Sorin Cupsa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Infiintat in anul 1976, sub denumirea de Centrul de Perfectionare a Lucratorilor din Marina Civila, cu misiunea de a raspunde cerintelor de pregatire si perfectionare ale personalului navigant maritim, CERONAV si-a largit pe parcurs atributiile si si-a schimbat denumirea, intai in Centrul de Instruire si Perfectionare a Lucratorilor din Marina Civila, iar mai tarziu in Centrul de Perfectionare a Personalului din Marina Civila si Calificare Personal Exploatare Portuara. In anul 2003, a fuzionat cu Centrul de Perfectionare a Personalului din Navigatia Fluviala din Galati, devenind CERONAV si extinzandu-si sfera de activitate prin cumularea instruirii personalului maritim si portuar cu cea a personalului fluvial. Prin calitatea deosebita a serviciilor de instruire si ritmul accelerat de dezvoltare, CERONAV a devenit un centru de excelenta in Europa de Sud-Est.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016