CERONAV REPREZINTA ROMANIA LA COMITETUL IMO PRIVIND SIGURANTA MARITIMA

Directorul General al Centrului Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Cupsa, alaturi de Directorul de Studi, Mihai Andrei, participa saptamâna aceasta la lucrarile Comitetului privind Siguranta Maritima (MSC) care au loc la sediul Organizatiei Maritime Internationale (IMO) din Londra. Din delegatia României mai fac parte Viorel Olea si Florentina Irimescu din partea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Constantin Casiade si Alexandru Mezei din cadrul Autoritatii Navale Române.

Comitet IMO

Reprezentând Romania la IMO – organism al Natiunilor Unite care elaboreaza legislatia si standardele industriei maritime mondiale – putem participa activ la elaborarea sau amendarea acestora întrucât noi suntem cei care le implementam prin perfectionarea continua a personalului navigant. Comitetul privind Siguranta Maritima este cel mai mare organism tehnic al IMO alcatuit din toate cele 196 de state membre si are rol de legiferare a procedurilor de cautare si salvare pe mare, instruirea personalului navigant maritim, siguranta navigatiei, transportul si manipularea marfurilor periculoase. Pe agenda acestei sesiuni se afla si una dintre cele mai stringente probleme actuale, aceea a pirateriei si jafului armat asupra navelor”, a afirmat Ovidiu Cupsa, director general al CERONAV.

Pe durata desfasurarii evenimentului, Ovidiu Cupsa a avut o întrevedere cu Secretarul General al IMO, Koji Sekimizu, în care a prezentat activitatea CERONAV si noile programe de pregatire dezvoltate în sensul sporirii sigurantei la bordul navelor dar si al securitatii navigatiei.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016