CERONAV SUSȚINE ACTIVITATEA EXTRACURRICULARĂ A ȘCOLII DE VARĂ – ACTUALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE ÎN INGINERIE

În data de 06 iulie 2018, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a fost gazda Școlii de Vară– Actualități și Perspective în Inginerie.

Manifestarea desfășurată în perioada 02- 06 iulie 2018, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, susținută de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică, Departamentul de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin, cu implicarea și participarea GSP Training Center și CERONAV, a reunit cadre didactice, studenți și reprezentanți ai mediului economic și de afaceri.

Aceștia au vizitat centrul de simulare al CERONAV unde le-au fost prezentate facilitățile de instruire, simulatoarele de navigație și simulatoarele mașini.

În prezența Secretarului de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Domnul Ionel Minea, Directorul General CERONAV Ovidiu Sorin Cupșa a vorbit despre importanța și efectele folosirii simulatoarelor în procesul de învățământ: „Siguranța pe mare a personalului navigant și optimizarea tehnicilor de supraviețuire pe mare sunt obiectivele asupra cărora CERONAV s-a concentrat, ținând pasul cu ritmul accelerat pe care l-a impus dezvoltarea cerințelor pieței, prin echipamente noi și competitive, aproape de realitatea de la bord. Una din condițiile esențiale pentru asigurarea unei instruiri de calitate o reprezintă acuratețea cu care simulatoarele redau aspecte fundamentale pentru îndrumarea practică a viitorilor navigatori”.

Această manifestare face parte din strategia FIMIM de adaptare permanentă a programelor sale de studii la necesitățile economice regionale și naționale, adaptare asigurată în parteneriat cu studenții, cu cadrele didactice și cu specialiști din mediul economic.

CERONAV sprijină permanent mediul universitar, implicându-se în programul inițiat de Ministerul Educației Naționale și contribuind la conștientizarea meseriilor din domeniul transportului și navigației maritime și fluviale.

 

 

Birou Marketing

Tel: 0241 639595

Fax: 0241 631415

E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 10 iulie 2018