CERONAV TREZESTE INTERESUL TARILOR AFRICANE

Sâmbata, 10 noiembrie 2012, Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a primit vizita responsabililor de Niger Delta Amnesty Programme din cadrul Guvernului Federal Nigerian, ai reprezentantilor Blue Sea Investments din Nigeria si ai Hasta Security Solutions SRL România. Scopul vizitei a fost acela de a vedea facilitatile de instruire ale CERONAV în vederea organizarii unor cursuri de pregatire de siguranta maritima pentru cetateni nigerieni.

Delegatia straina, însotita de conducerea CERONAV, a vizitat cele trei sedii ale institutiei, ceea ce a permis prezentarea tuturor facilitatilor de instruire, începând cu salile de curs si terminând cu simulatoarele de navigatie, masini navale, operare marfuri lichide în vrac, HUET (Helicopeter Underwater Escape Training), laboratoarele ECDIS (Electronic Chart Display and Information System) si GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System).

Ceronav

CERONAV a început sa se deschida mai mult spre piata internationala, inclusiv tarile africane precum Nigeria sau Senegal care pot furniza un numar destul de mare de navigatori, raspunzând astfel cerintelor specifice de instruire de pe piata muncii”, a declarat Ovidiu Cupsa, Directorul General al CERONAV.

Programul de pregatire, special conceput pentru cursantii nigerieni, va dura noua luni, astfel încât la finalizarea cursurilor personalul instruit sa fie capabil sa îndeplineasca atributiile specifice la bordul navelor maritime.

Compartiment Comunicare, Relatii Publice si Secretariat
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016