CERONAV VA CONSTRUI PE BANI EUROPENI UN CENTRU DE SIMULARE PENTRU NAVIGATIA PE APE INTERIOARE

Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV si Academia Maritima Harlingen din Olanda vor construi, în cadrul unui proiect european, primele doua centre de simulare din Europa dedicate instruirii si evaluarii personalului navigant fluvial. Unul va fi construit la Galati si celalalt la Harlingen, astfel încât sa raspunda cât mai bine cererii de instruire din tarile riverane coridorului Rin-Main-Dunare.

Ideea realizarii acestui proiect a fost discutata cu patenerii din Olanda înca de anul trecut, când am organizat la Constanta, in luna mai 2013, Adunarea Generala a Asociatiei EDINNA, a carei vicepresedintie am obtinut-o în luna februarie a acestui an, Academia Maritima Harlingen detinând functia de presedinte, prin Arjen Mintjes. Proiectul vizeaza instruirea personalului navigant în perspectiva implementarii unor standarde armonizate la nivel european. CERONAV are un rol important, fiind si coordonatorul proiectului HINT ale carui obiective de standardizare sunt complementare actualei propuneri. În acelasi sens, CERONAV se afla în proces de acreditare de catre Comisia Centrala pentru Navigatia pe Rin în vederea recunoasterii cursului de marinar fluvial, acesta fiind un pas important spre armonizare”, a declarat Ovidiu Cupsa, director general CERONAV.

Cele doua centre vor fi pozitionate strategic din punct de vedere geografic, aflându-se la portile de acces spre Marea Neagra si Marea Nordului, în vecinatatea carora exista cea mai mare concentratie de navigatori. Odata cu constructia acestor doua centre, CERONAV va ocupa o noua piata, aceea a tarilor riverane Dunarii si Marii Negre.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016