CURS PILOT PENTRU PERSONALUL DE LA BORDUL NAVELOR FLUVIALE PROPULSATE CU LNG

Clip image

Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizeaza, in perioada 10-12 decembrie 2014 cursul pilot LNG pentru personalul de la bordul navelor pe ape interioare ce utilizeaza combustibil LNG, ca activitate in cadrul proiectului cu finantare europeana LNG Masterplan pe axa Rin-Main-Dunare (www.lngmasterplan.eu).

Acesta este al doilea curs dintr-o serie de patru organizate de CERONAV pe durata implementarii proiectului. In luna iulie a acestui an, a avut loc cursul pilot LNG pentru personalul ambarcat la bordul navelor fluviale de bunkeraj, iar anul viitor vom organiza alte doua: LNG pentru personalul ce lucreaza in terminalele de LNG pe ape interioare si LNG ca marfa transportata. Principalul obiectiv al proiectului este acela de a sustine utilizarea la scara larga a gazelor naturale lichefiate in transportul pe ape interioare ca si combustibil ecologic si eficient, comparativ cu cei conventionali”, a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.

Proiectul, coordonat de ProDanube International, este cofinantat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durata de 36 de luni si un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finantarea de 50% de la Comisia Europeana. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentand contributie proprie.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Logo masterplan
tentea logo

Ultima modificare: 21 iulie 2016