Curs de pregatire Igiena pentru personal catering (numai pentru bucatar/ospatar)
Detalii
Cod | HCCP-GL |
---|---|
Numele cursului | Curs de pregatire Igiena pentru personal catering (numai pentru bucatar/ospatar) |
Acreditari | ANR |
Model curs | |
Certificare | STCW |
Durata curs | 24 ore / 3 zile |
Standard curs | |
Conditii de participare | Cursul se adresează personalului brevetat si nebrevetat cu atributii specifice in sectorul catering. Pentru înscrierea la acest curs, solicitanţii trebuie să facă dovada calificarii intr-o functie specifica sectorului catering. |
Forma de organizare | Frecventa zilnica |
Forma de predare | Conţinutul programului de instruire se transmite prin activităţi de instruire directă (expunere), seminarii, dezbateri, studii de caz, grupuri de lucru şi exerciţii pe simulator. |
Forma de evaluare | Pentru stabilirea nivelului de cunoştinţe iniţiale se efectuează o testare iniţială a cursanţilor, care este analizată împreună cu aceştia. Stabilirea competenţei pe componenta teoretică se va face prin teste scrise ce vor cuprinde întrebări din planul tematic. Nota minimă de promovare este 7 (şapte) Se admite o singură reexaminare în perioada următoarelor 6 luni de la finalizarea programului, în baza achitarii unei taxe stabilite de către CERONAV. |
Echipamente practica | Simulator de navigație |
Descriere
Obiectivul programului este transmiterea şi însuşirea cunoştinţelor de ordin aplicativ şi a deprinderilor practice necesare personalului din sectorul catering. Cursanţii absolvenţi ai acestui program vor fi capabili:
- sa cunoasca riscurile contaminarii si să aplice conceptele de sănătate şi igienă la bordul navei;
- sa intervina imediat si efectiv in cazul unor boli infectioase, inainte de sosirea persoanei responsabile cu asistenta medicala;
- să supravegheze curăţenia cabinelor şi celelalte activităţi de menaj asociate;
- să menţină cel mai înalt nivel privind practicile de lucru în siguranţă, protecţia mediului, securitatea navei şi a personalului de la bord.
Ultima modificare: 19 august 2016