DIRECTORUL GENERAL CERONAV, REALES IN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE EDINNA

In perioada 10 – 11 mai la Zilina, in Slovacia, se desfasoara lucrarile celei de-a 10-a Adunari Generale a EDINNA (Education in Inland Navigation) – organizatia europeana de pregatire profesionala in domeniul naval.

In cadrul lucrarilor, Directorul General al Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupsa – Ambasador Maritim IMO, a fost reales pentru inca un mandat in functia de vicepresedinte.

Tema centrala a Adunarii Generale EDINNA este Directiva Parlamentului si Consiliului Europei, privind recunoasterea profesionala a calificarilor personalului Navigant pe ape interioare. Armonizarea legislatiei a intrat in linie dreapta, Comisia Europeana publicand propunerea textului Directivei spre dezbatere publica in data de 18 februarie 2016.

Director Ceronav

“Romania detine peste 1000 de km din Dunarea navigabila si 100 de kilometri de Canale Navigabile, care leaga Coridorul Rin-Main-Dunare de Portul Constanta, armatorii romani detin cele mai mari flote de transport de pe Dunare si peste 10.000 de marinari fluviali romani naviga pe apele interioare din Europa. CERONAV, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, este unul din principalii promotori ai armonizarii pregatirii profesionale, deoarece avem interesul ca personalul navigant din toata Europa sa aiba aceleasi standarde inalte, pentru a sustine siguranta navigatiei, protejarea mediului inconjurator si costuri rezonabile de transport in intreaga Uniune Europeana”, a declarat Ovidiu Sorin Cupsa, Director General CERONAV.

CERONAV este unul dintre membrii fondatori si este singura organizatie care ocupa si a doua functie in Consiliul de Conducere al EDINNA, prin cea de Ofiter Consultant – detinuta de Costel Iancu, din cadrul Subunitatii Galati.

In vederea implementarii viitoarelor standarde profesionale, CERONAV va finaliza in acest an la Galati cel mai mare si mai modern Centru European de pregatire profesionala pe ape interioare.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016