A 2-a sesiune a Adunarii Generale a EDINNA

In zilele de 22 si 23 septembrie 2009, va avea loc la Duisburg, Germania, cea de-a doua sesiune a Adunarii generale a EDINNA.

Fondata in iunie 2008 in urma semnarii Memorandumului de Intelegere, EDINNA (Educatie pentru Navigatia pe ape interioare) se doreste a fi un nou actor pe scena Transportului pe Ape interioare, a carui voce se va face auzita in dialogul cu Partenerii Sociali, Comisia Europeana si Administratiile fluviale.

EDINNA reuneste 19 institutii de educatie si formare profesionala în domeniul navigatiei pe ape interioare, din Austria, Belgia, Franta, Germania, Polonia, Romania si Serbia, CERONAV avand onoarea de a fi membru in Comitetul Director al acestei Asociatii.

EDINNA s-a constituit cu ajutorul si prin initiativa proiectului PLATINA, (Platforma de implementare a programului european NAIADES), finantat de catre Comisia Europeana (DG-TREN) sub cel de-al 7-lea Program Cadru, pentru Dezvolatarea Cercetarii si Tehnologiei, proiect in care deasemeni, CERONAV este partener.

Rolul principal al EDINNA este acela de a oferi o platforma educationala nu numai membrilor sai ci si tuturor institutelor interesate si companiilor ce actioneaza ca membrii asociati.

Liniile directoare ale EDINNA, constau in armonizarea educatiei profesionale in Transportul pe Ape Interioare, inclusiv a limbii folosite, utilizarea tehnologiei moderne de instruire, cum ar fi simulatoarele sau aplicatiile in e-learning.

In momentul de fata, CERONAV, are o contributie considerabila in dezvoltarea transportului pe ape interioare prin implicarea, ca partener activ in proiecte cu finantare europeana pe aceasta tema.

Pentru mai multe informatii, click aici: www.edinna.eu

Last modified date: 18 July 2016