CERONAV DEȚINE CEA MAI MODERNĂ FLOTĂ DE AMBARCAȚIUNI

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și-a dezvoltat flota de ambarcațiuni prin finalizarea cu succes a unui proiect lansat în anul 2011.

Este vorba despre poligonul de antrenamente pentru mijloacele de salvare din baza nautică a CERONAV, amplasat pe malul lacului Siutghiol. În anul 2015, CERONAV a finalizat execuţia structurilor metalice cu platforme cu paletaj din tablă striată şi scări metalice, structuri pe care au fost montate instalaţiile de lansare şi recuperare a trei ambarcațiuni de salvare dedícate, cu sisteme de lansare aferente.

Barca TEMPSC cu grui platformă și barca de salvare rapidă cu grui pivotant vor fi utilizate la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (Offshore Lifeboat Coxswain).

Barca de salvare de tip total închis cu instalație de lansare prin cădere liberă va fi utilizată la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (BOSIET, FOET, Offshore Lifeboat Coxswain).

„Organizarea de cursuri în domeniul transportului naval presupune ca echipamentele de instruire să îndeplinească anumite condiţii impuse de legislaţia naţională, reglementări U.E., cât şi Convenţiile Organizaţiei Maritime Internaţionale (I.M.O.) şi OPITO. Proiectul este semnificativ pentru CERONAV, prin creșterea calității programelor de instruire, dar are o importanță majoră pentru generațiile viitoare, datorită creșterii mobilității forței de muncă din sectorul maritim și offshore”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.668.441,89 RON cu TVA inclus.

 

 

Birou Marketing

Tel: 0241 639595

Fax: 0241 631415

E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 31 May 2017