CERONAV ESTE PREGATIT SA PRIMEASCA PERSONALUL CE VA DESERVI PLATFORMELE PETROLIERE DIN MAREA NEAGRA

Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a început organizarea cursurilor specifice pentru personalul de la bordul platformelor petroliere punând la dispozitie cele mai moderne facilitati de instruire din Europa.

Platforme petroliere

Dezvoltarea recenta a industriei de petrol si gaze din zona Marii Caspice, în special Azerbaidjan, Georgia sau Kazakhstan, dar si din zona Marii Negre a dus la aparitia unei piete foarte importante în domeniul exploatarii petroliere. De aceea este nevoie de personal pregatit care sa asigure operarea instalatiilor petroliere de tip offshore si raspunsul în situatii de urgenta în conditii optime de siguranta. CERONAV a evaluat atent perspectivele oferite de organizarea acestor cursuri si a decis ca este oportun sa investeasca în infrastructura specifica si pregatirea resurselor umane necesare pentru a putea raspunde cerintelor acestui segment de piata”, a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.

Cele patru cursuri de pregatire, care includ exercitii practice de evacuare din elicopter scufundat în apa, respiratie utilizând sistemul EBS, exercitii de supravietuire pe mare si de lupta contra incendiilor, sunt: BOSIET – Basic Offshore Safety Induction Emergency Training, FOET – Further Offshore Emergency Training, HUET – Helicopter Underwater Escape Training si FHUET – Further Helicopter Underwater Escape Training.

Platforme petroliere

Pentru acestea CERONAV a obtinut recent acreditarea din partea Organizatiei de standardizare a instruirii pentru industria petrol si gaze de tip offshore – OPITO, alaturându-se celor mai prestigioase centre de instruire din lume.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 21 July 2016