Intalnirea Directorului General al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupsa cu Secretarul General IMO

In perioada 11 – 16 februarie Directorul General al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupsa a participat la Londra la o serie de intalniri multilaterale si bilaterale cu inalti demnitari ai International Maritime Organisation.

In cadrul intalnirii din 11 februarie, cu Secretarul General IMO – Domnul Kitack Lim, s-a discutat rolul Romaniei ca important furnizor mondial de personal navigant si intrarea Romaniei in schema Ambasadorilor Maritimi IMO, ocazie cu care au fost prezentate scrisorile de nominalizare, urmand ca numirea sa fie facuta de catre Secretarul General IMO.

In cadrul aceleiasi intalniri Directorul General al CERONAV l-a invitat oficial, din partea Ministerului Transporturilor, pe Secretarul General IMO la aniversarea a 40 de ani de la infiintarea CERONAV, eveniment ce va avea avea loc in perioada 16 – 17 iunie.

“Participarea Secretarului General IMO, dl. Kitack Lim la aniversarea a 40 de ani de la infiintare reprezinta o recunoastere a CERONAV ca fiind una dintre cele mai prestigioase institutii de pregatire maritima din lume, precum si o confirmare a pozitiei importante pe care Romania o are in cadrul IMO.”
In 16 februarie Dl Ovidiu Sorin Cupsa a participat la intalnirea Ambasadorilor Maritimi, la finalul careia a avut o intrevedere cu Frederick Kenney – Directorul Diviziei de Afaceri Externe a IMO. In cadrul intalnirilor s-au discutat aspecte privind rolul si imaginea profesiilor maritime, organizarea Zilei Maritime Mondiale, a Zilei Marinarului si decernarea Medaliei pentru Curaj.

International Maritime Organisation este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. IMO s-a infiintat in 1948 si include 171 de state membre si 3 state cu statut de membru asociat. Romania este stat membru al IMO din 20 martie 1965.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 21 July 2016