PARTICIPAREA DIRECTORULUI GENERAL CERONAV LA CONFERINȚA FINALĂ A PROIECTULUI COMPETING

PARTICIPAREA DIRECTORULUI GENERAL CERONAV LA CONFERINȚA FINALĂ A PROIECTULUI COMPETING

Marți, 14 iunie 2022, s-a desfășurat la Rotterdam, Olanda, conferința finală a proiectului COMPETING. Evenimentul, care a fost găzduit de către STC Group, a avut loc în prezența partenerilor și a partenerilor strategici asociați din proiect, precum și a numeroși reprezentanți ai unor organizații naționale și europene de prestigiu din domeniul navigației pe ape interioare.

Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, a subliniat procesul lung și plin de provocări pe care CERONAV l-a străbătut în calitate de  promotor al noii Directive europene privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe ape interioare, dar și ca membru al Asociației EDINNA. Directiva (UE) 2017/2397 stabilește condițiile și procedurile de certificare a calificărilor persoanelor implicate în exploatarea unei nave pe căile navigabile interioare ale Uniunii Europene. Certificarea vizează facilitarea mobilității, asigurarea siguranței navigației și protecția vieții umane și a mediului.

“Dunărea joacă un rol strategic în cadrul rețelei de transport paneuropene, fiind una dintre cele mai importante căi navigabile din lume, care străbate 10 țări, fluviul leagă Europa Centrală cu zonele economice majore din Europa de Vest și regiunea Mării Negre.  În măsura în care Dunărea leagă Europa, noi suntem aici conectând școlile și instituțiile de formare implicate în navigația pe căile navigabile interioare, o rețea de oameni foarte motivați, cu cunoștințe profunde ale sectorului și cu voința nu doar de a le transmite următoarelor generații, ci si de a o face într-un mod armonizat”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

CERONAV a coordonat pachetul de lucru 3, în cadrul căruia a elaborat manualele de curs pentru marinarii fluviali, a elaborat forma inițială a Registrului European de Calificări (ETRB), a  susținut cursuri pentru experți, a pregătit suporturi didactice pentru dezvoltarea modulelor de formare în sistem e-learning. Recunoscut pentru expertiza sa, angajamentul ferm față de competență și dedicarea remarcabilă a profesioniștilor săi, CERONAV a contribuit în mod esențial la implementarea legislației Uniunii Europene. De asemenea, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avut rolul de partener asociat în cadrul proiectului COMPETING.

COMPETING este un proiect ERASMUS+, al cărui inițiator este STC Group Olanda. A implicat un consorțiu de 15 parteneri din 8 țări (România, Olanda, Franța, Germania, Belgia, Austria, Slovacia, Croația) și a avut o durată de 36 luni (ianuarie 2019 – decembrie 2021) + extindere până în iunie 2022.

 

Serviciul Marketing

Tel: 0241 639595

Fax: 0241 631415

E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 15 June 2022