EVENIMENT CERONAV LA SEDIUL IMO

In data de 20 mai, Romania a celebrat la International Maritime Organization (IMO) Londra, Marea Britanie, 40 de ani de la Infiintarea Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV si a sistemului maritim romanesc de training.

Discursul Secretarului de Stat In Ministerul Transporturilor, Marius Humelnicu, In plenul Comitetului de Siguranta Maritima (MSC) a evidentiat rolul Romaniei ca important furnizor de personal navigant – peste 30.000 de navigatori In flota mondiala.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4

„Romania are un potential maritim imens. Depinde doar de noi sa-l exploatam”, a declarat Marius Humelnicu, Secretar de Stat In Ministerul Transporturilor.
Prezenta Ambasadei Romaniei la Londra, networkingul dedicat Romaniei si un film de prezentare a CERONAV, au aratat celor aproximativ 500 de delegati, importanta strategica a Romaniei In transporturile navale, ca tara cu deschidere la Marea Neagra si la Coridorul Rin-Main-Dunare.

„Marinarii romani sunt apreciati In toata lumea, iar aceasta actiune are rolul de a sublinia imaginea pozitiva pe care si-au creat-o de-a lungul timpului”, a declarat Ovidiu Sorin Cupsa, Ambasador Mritim IMO, Director General CERONAV.

Delegatii din 174 de tari prezenti la IMO au ascultat doine cantate la nai si li s-a oferit ceramica de Horezu. Acestea sunt doua dintre cele patru elemente pe care Romania le are In patrimoniul cultural imaterial UNESCO.

In perioada 16 – 17 iunie 2016 CERONAV va celebra aniversarea celor 40 de ani la Baza de Instruire CERONAV – Constanta si la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

La eveniment vor participa Secretarul General al International Maritime Organization, Kitack Lim, Insotit de Frederick Kenney – Director of Legal Affairs and External Relations Division si de Milhar Fuazudeen – Head of the Maritime Training and Human Element Section, Maritime Safety Division.

Prezenta acestor oficialitati reprezinta o recunoastere a CERONAV ca fiind una dintre cele mai prestigioase institutii de pregatire maritima din lume, precum si o confirmare a pozitiei importante pe care Romania o are In cadrul IMO.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016