OVIDIU CUPSA – VICEPRESEDITE AL ASOCIATIEI EUROPENE A INSTITUTIILOR DE EDUCATIE SI TRAINING DIN DOMENIUL NAVAL – EDINNA

Directorul General al Centrului Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, dl. Ovidiu Sorin Cupsa, ocupa, începând de astazi functia de vicepresedinte al Asociatiei Europene EDINNA (Education in Inland Navigation). Pozitia de vicepresedinte a fost obtinuta în urma alegerilor organizate în cadrul Adunarii Generale a asociatiei, organizata astazi, 12 februarie 2014, la Bruxelles. O a doua functie de vicepresedinte a revenit lui Manfred Wieck din Germania, în timp ce presedintia este detinuta pâna în 2015 de catre Olanda, prin Arjen Mintjes.

Ovidiu Cupsa

Asociatia Europeana EDINNA a fost înfiintata în anul 2009 si are ca scop armonizarea standardelor de formare a personalului navigant de pe apele interioare din Europa si introducerea unor directive unice la nivelul Uniunii Europene. EDINNA reuneste cei mai importanti furnizori de educatie si pregatire profesionala din România, Franta, Slovacia, Belgia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Polonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Croatia si Rusia, precum si membri asociati din Slovenia, Congo si Egipt. CERONAV este membru fondator al asociatiei si prin alegerile de astazi devine singura institutie care detine doua din cele sase functii din Comitetul Director al EDINNA, având înca de la infiintare o pozitie de membru prin Doina Munteanu – Director al Centrului din Galati al CERONAV.

Vicepresedintia EDINNA înseamna o recunoastere la nivel european a CERONAV ca fiind unul dintre cei mai importanti furnizori în domeniul pregatirii si certificarii personalului naval. Consider ca România, alaturi de Olanda si Germania sunt cei trei mari jucatori de pe Coridorul Rin-Main-Dunare si am reusit alaturi de colegii mei, Doina Munteanu, Ghiuler Manole si Vasile Pipirigeanu sa demonstram înca o data asta la Bruxelles. Am convingerea ca în mandatul meu voi putea promova activ interesele personalului navigant românesc, în elaborarea standardelor de pregatire, promovarea unor directive unice europene si recunoasterea certificarilor noastre. Un prim pas a fost facut în vederea recunoasterii certificatelor eliberate de CERONAV de catre Comisia Centrala pentru Navigatia pe Rin, prin acceptarea în 22 ianuarie la Strasbourg a auditarii noastre de catre aceasta comisie. Am abordat acest subiect si aici, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu Hans van der Werff, Secretar General al CCNR, care ne-a asigurat ca ne va sprijini personal în vederea acestei recunoasteri”, a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016