România participă la cea de-a 107 a întâlnire a Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC) a International Maritime Organization (IMO) din Londra, Marea Britanie

În perioada 31 mai  – 09 iunie, Directorul General CERONAV participă cu delegația României la cea de-a 107-a sesiune a Comitetului de Siguranță Maritimă – MSC.

Organizat la Londra, la sediul Organizației Maritime Internaționale – IMO, evenimentul are o importanţă majoră în domeniul transportului maritim și reprezintă o ocazie esențială pentru discuții și acțiuni privind siguranța și securitatea maritimă.

MSC este organismul tehnic cel mai înalt al IMO, care elaborează normele privind siguranța navigației maritime la nivel internațional. În cadrul sesiunii se vor aborda subiecte relevante pentru industria maritimă, printre care se numără dezvoltarea obiectivelor care reglementează funcționarea navelor maritime de suprafață autonome (MASS), în vederea adoptării unui cod MASS, care va intra în vigoare în anul 2025, elaborarea și dezvoltarea standardelor de siguranță pentru personalul din sectorul offshore, aspecte legate de piraterie, securitatea maritimă şi migraţia pe mare.

„Transportul maritim este una dintre cele mai mari industrii, iar siguranța în acest domeniu este vitală. Comitetul pentru Siguranța Maritimă (MSC) are în vedere toate aspectele legate de securitatea maritimă, acoperind atât navele, cât și pasagerii. România este un membru activ al IMO și unul dintre cei mai importanți furnizori de ofițeri maritimi pentru flota internațională”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Participarea delegației CERONAV în calitate de reprezentant al României la Comitetele Organizației Maritime Internaționale contribuie, alături de celelalte state membre, la consolidarea politicilor de securitate a vieții pe mare.

IMO este organismul specializat al Organizației Națiunilor Unite, care coordonează, reglementează și standardizează activitatea maritimă la nivel mondial, cele mai importante Convenții ale IMO fiind: SOLAS (1960), MARPOL (1973/1978), STCW (1978), ISPS (2002). International Maritime Organisation s-a înființat în 1948 și include 171 de state membre și 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965.

Foto: Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV și Kitack Lim Secretar General al International Maritime Organization.

Serviciu Marketing

Tel: 0241 639595

Fax: 0241 631415

E-mail: marketing@ceronav.ro

Ultima modificare: 31 mai 2023