Un atac al piratilor esuat

In data de 10.05.2010 05:03, nava Apostolos II, un vrachier de 34.676 DWT operata de Capital Ship Management Corp. a fost atacata de pirati in Oceanul Indian. Nava se indrepta dinspre Lake Charles – SUA, spre Fujairah si era incarcata cu 31.500 MT orez in saci.

Desi atacul piratilor a durat doua ore, timp in care au fost mai multe tentative de abordare si au fost trase focuri de arma, datorita actiunilor cu adevarat eroice ale echipajului s-a reusit prevenirea urcarii piratilor la bord, niciun membru al echipajului nefiind ranit.

Ofiterii aflati la bord sunt romani, iar Comandantul, Dl. Bamboi Ghiorghe este unul din expertii CERONAV, avand si functia de Director de Studii al acestei Institutii de pregatire si perfectionare a personalului maritim.

Imediat dupa atac, Navy Joint Force, prezenta in zona a laudat eroismul comandantului si echipajului sau, urmand ca la sosirea in Fujairah, acesta sa primeasca o diploma de recunoastere a meritelor sale.

Compania de Management este una din acele companii care pune un accent puternic pe instruirea ofiterilor sai in ceea ce priveste procedurile de securitate ale navei, politica care se dovedeste a fi mai mult decat benefica in cazul de fata, comandantul fiind pus in situatia de a „preda” pe viu ceea ce la sala de curs era doar teorie!

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016