UN NOU PROIECT CU FINANTARE EUROPEANA PENTRU CERONAV

Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV începe implememntarea unui nou proiect finantat din fonduri europene nerambursabile, derulat prin Programul Trans-European Transport Network (TEN-T). Proiectul, intitulat LNG Masterplan for Rhine-Main-Danube, are o durata de 3 ani, iar bugetul CERONAV este de 203.685 euro, 50% reprezentând finantare de la Comisia Europeana.

„Proiectul a fost aprobat de catre Comisia Europeana în data de 11 iulie, în urma unui proces riguros de evaluare. Obiectivul principal al proiectului este acela de a introduce gazul natural lichefiat ca si combustibil pentru flota fluviala europeana în baza unei strategii de reducere a emisiilor de dioxid de carbon si eficientizarii activitatii de transport. Aceasta presupune un efort conjugat din partea autoritatilor navale, administratiilor si operatorilor portuari, institutiilor de pregatire, santierelor navale, producatorilor de echipamente specifice si a societatilor de clasificare
”, a afirmat Ovidiu Cupsa, director general al CERONAV.

În cadrul acestui proiect, CERONAV va identifica necesitatile de pregatire ale personalului de la bordul navelor fluviale propulsate pe baza de gaz natural lichefiat si ale personalului ce deserveste terminalele de gaz natural lichefiat si statiile de bucheraj, va elabora cerinte specifice de pregatire si materiale de curs si va organiza sesiuni pilot de instruire.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016