CERONAV REUNESTE LA CONSTANTA CELE MAI IMPORTANTE CENTRE DE PERFECTIONARE DIN DOMENIUL NAVIGATIEI FLUVIALE

În perioada 27 – 29 mai 2013, Centrul Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV va organiza la Constanta cea de-a saptea Adunare Generala a Asociatiei EDINNA – Education in Inland Navigation.

Asociatia europeana EDINNA a fost înfiintata în anul 2009 în scopul promovarii navigatiei pe ape interioare prin îmbunatatirea standardelor de formare a personalului navigant fluvial. Membrii EDINNA sunt importanti furnizori de educatie si pregatire profesionala din România, Franta, Slovacia, Belgia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Polonia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Croatia si Rusia. CERONAV este unul dintre membrii fondatori ai asocia?iei si de?ine una dintre cele cinci functii de conducere din Comitetul Director.

Desi toate tarile europene folosesc aceeasi retea de cai navigabile, exista diferente majore în ceea ce priveste sistemul de educatie si pregatire a personalului navigant fluvial. În acest sens, EDINNA militeaza pentru o mai buna cooperare la nivel transnational si pentru implementarea unui standard de pregatire si certificare armonizat la nivel european. Asa cum pentru sectorul maritim exista standarde comune, aplicabile la nivel mondial si pentru pregatirea personalului de la bordul navelor fluviale trebuie sa existe standarde armonizate pentru întreg Coridorul VII Pan European”, a afirmat Ovidiu Cupsa, directorul general al CERONAV.

Gratie experientei sale de peste 30 de ani în domeniul pregatirii personalului navigant, CERONAV contribuie substantial la elaborarea standardelor de pregatire si certificare a personalului navigant fluvial (Standards for Training and Certification in Inland Navigation – STCIN) realizate în cadrul EDINNA si pe care Comisia Europeana le considera o prioritate în domeniul transportului pe ape interioare.

Compartiment Comunicare si Relatii Publice
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 21 July 2016