DIRECTORUL GENERAL CERONAV PREZENT LA ZIUA MARITIMĂ MONDIALĂ, ÎN CALITATE DE AMBASADOR MARITIM IMO

 În data de 26 septembrie 2019, s-a celebrat la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, Ziua Maritimă Mondială. În cadrul evenimentului s-a desfășurat cea de-a 5-a Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi IMO.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a primit invitația de a participa la întâlnire.

Tema selectată pentru anul 2019 se concentrează asupra „Creșterii rolului femeilor în comunitatea maritimă”. Ambasadorii au împărtăşit viziuni în ceea ce privește evidențierea egalității de gen în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și contribuția importantă, dar nevalorificată a femeilor în sectorul maritim.

De asemenea, tema oferă IMO oportunitatea de a încuraja un mediu în care femeile sunt identificate și selectate pentru oportunități de dezvoltare a carierei în administrații maritime, porturi și instituții de formare maritimă și pentru a încuraja schimbul de experiență pentru egalitatea de gen în spațiul maritim.

“Identificarea, selectarea și împuternicirea femeilor de pe tot globul, pentru oportunitățile de dezvoltare a carierei din sectorul maritim, stimulează creșterea și dezvoltarea sigură și durabilă a comunității maritime mondiale.” a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Transportul maritim are un istoric și o industrie dominate de bărbați. Cu toate acestea, IMO consideră că abilitarea femeilor stimulează productivitatea din comunitatea maritimă mondială, încurajând statele membre să permită femeilor să se instruiască alături de bărbați în institute maritime și să dobândească astfel un nivel înalt de competență pe care industria maritimă îl solicită. OMI susține egalitatea de gen și abilitarea femeilor prin burse specifice.

IMO reprezintă forul tutelar în reglementarea şi standardizarea normelor de siguranţă, securitate şi de mediu a transportului maritim internaţional. România este stat membru al Organizaţiei Maritime Internaţionale din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.

Serviciul Marketing

Tel: 0241 639595

Fax: 0241 631415

E-mail: office@ceronav.ro

Last modified date: 5 December 2019