CERONAV ADUCE NOUTĂȚI PRIVIND RECUNOAȘTEREA CALIFICĂRILOR PROFESIONALE ÎN SECTORUL DE TRANSPORT PE APE INTERIOARE

COMUNICAT DE PRESĂ

CERONAV ADUCE NOUTĂȚI PRIVIND RECUNOAȘTEREA CALIFICĂRILOR PROFESIONALE ÎN SECTORUL DE TRANSPORT PE APE INTERIOARE

 

            În cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European a fost adoptată Directiva cu privire la recunoașterea calificărilor profesionale în sectorul de transport pe ape interioare. Aceasta a primit un număr de 609 voturi pentru, 31 voturi contra și 44 de abțineri.

            Inițiatorii acestei Directive Europene, al cărei precursor a fost standardul de instruire și certificare a personalului din sectorul navigației pe ape interioare, consideră că prevederile Directivei vor avea o contribuție crucială la creșterea siguranței navigației și a mobilității forței de muncă din acest sector și în egală măsură la dezvoltarea transportului pe ape interioare.

            “Suntem mândri de finalizarea cu succes a acestei inițiative legislative, care s-a bucurat de susținerea totală a CERONAV și a Ministerului Transporturilor prin implicarea plenară în lucrările Comitetului European pentru standardizarea navigației pe ape interioare. Proiectul Danube SKILLS, derulat de CERONAV pe Programul Transnațional Dunărea, va continua eforturile noastre de armonizare a sistemului de educație și instruire în regiunea Dunării, prin elaborarea unei foi de parcurs pentru implementarea prevederilor Directivei în legislația națională a țărilor dunărene”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

            Publicarea Directivei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene se va face până la finele lunii decembrie 2017, urmând a intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării.

                                               

                                                       Birou Marketing

                                                      Tel: 0241 639595

                                                      Fax: 0241 631415

                                                E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 23 noiembrie 2017