Agenda Conducerii

 • 24.10.2019 – IMPLICAREA CERONAV ÎN DEZVOLTAREA INDUSTRIEI MARITIME PENTRU UN VIITOR ECOLOGIC

Joi, 24 octombrie 2019, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a găzduit conferința internațională “Gazul natural folosit drept combustibil în aplicații maritime”(LNG as Fuel for Marine Application).

Organizat sub patronajul CERONAV și cu aportul companiilor WIN GD (fosta uzină SULZER) și WARTSILA, evenimentul s-a bucurat de o largă participare, printre invitați numărându-se specialiști în domeniul maritim din România, Elveția, Finlanda și Bulgaria, ofițeri de marină, profesori și studenți ai Universității Maritime din Constanța, Academiei Navale Mircea cel Bătrân și Universității Ovidius.

 • 04.10.2019 – CERONAV IMPLICAT ÎN EDUCAȚIA ȘI FORMAREA DIGITALĂ PENTRU CALIFICAREA ȘI CERTIFICAREA ECHIPAJELOR ȘI A OFIȚERILOR

În perioada 02 – 06 octombrie Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale  – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, participă la lucrările celei de-a 75 – a Conferințe a Asociației Internaționale pentru Instruire în Domeniul Siguranței și Supraviețuirii (International Association for Safety and Survival Training – IASST).

 • 30.09.2019 – DIRECTORUL GENERAL CERONAV PREZENT LA ZIUA MARITIMĂ MONDIALĂ, ÎN CALITATE DE AMBASADOR MARITIM IMO

În data de 26 septembrie 2019, s-a celebrat la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, Ziua Maritimă Mondială. În cadrul evenimentului s-a desfășurat cea de-a 5-a Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi IMO. Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a primit invitația de a participa la întâlnire.

 • 25.07.2019 – INVESTIȚIE DE AMPLOARE PENTRU DEZVOLTAREA SUBUNITĂȚII CERONAV GALAȚI

În data de 24 iulie 2019, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a inaugurat obiectivele de investiții realizate pentru dezvoltarea Subunității CERONAV Galați, necesare activității de instruire a personalului navigant fluvial.

 • 09.05.2019 – CERONAV ORGANIZEAZĂ REUNIUNEA COMITETULUI EUROPEAN PENTRU ELABORAREA STANDARDELOR ÎN SECTORUL NAVIGAȚIEI PE APE INTERIOARE

În perioada 7 – 9 mai 2019, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale –  CERONAV a organizat la București, în incinta Palatului Parlamentului, Reuniunea Comitetului European pentru elaborarea standardelor  în sectorul navigației pe ape interioare (CESNI). Întâlnirea a avut ca obiectiv principal monitorizarea implementării Directivei 2017/2397, privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe căile navigabile interioare.

 • 06.12.2018 – CENTENARUL MARII UNIRI CELEBRAT LA SEDIUL ORGANIZAȚIEI MARITIME INTERNAȚIONALE (IMO)

În perioada 3 – 7 decembrie, delegația României participă la cea de-a 100 a întâlnire a Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC), desfășurată în cadrul Organizației Maritime Internaționale (IMO) din Londra, Marea Britanie. În cadrul întâlnirii, în data de 6 decembrie, România a sărbătorit, alături de 500 de delegați din cele 174 de state membre IMO, Centenarul Marii Uniri – 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial și desăvârșirea statului național, unitar, modern. Directorul General CERONAV, Ambasador Maritim IMO, a subliniat: “Este o onoare pentru delegația României să aducă în fața IMO o pagină din istoria și tradițiile românești. Spiritul acestui eveniment înseamnă 100 de ani de educație și evoluție.”

 • 18.10.2018 – CERONAV IMPLICAT ÎN IMPLEMENTAREA STRATEGIEI UE PENTRU REGIUNEA DUNĂRII

În datele de 18 și 19 octombrie 2018 s-a desfășurat a 7-a ediție a Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Organizat la Sofia, Bulgaria, evenimentul a reprezentat o etapă marcantă pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale –  CERONAV, care a fost și rămâne un partener activ în implementarea Strategiei, prin proiectele derulate pe programele transnaționale de finanțare dedicate regiunii Dunării.

 • 05.10.2018 – PARTICIPAREA CERONAV LA CONFERINȚA IASST “CODUL POLAR ÎN PREGĂTIREA PENTRU SIGURANȚĂ ȘI SUPRAVIEȚUIRE”

În perioada 5 – 9 octombrie 2018, delegația Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a participat la cea de-a 73-a Sesiune și Seminar de Siguranță a International Association for Safety and Survival Training – IASST, care a avut loc la Terschelling, Olanda. Organizațiile membre din întreaga lume s-au întâlnit în cadrul Institutului Maritim Willem Barentsz pentru a dezbate includerea Codului Polar în instruirea privind siguranța și supraviețuirea în apele polare.

 • 27.09.2018 – DIRECTORUL GENERAL CERONAV PREZENT LA ÎNTÂLNIREA AMBASADORILOR MARITIMI IMO

În data de 27 septembrie 2018, în cadrul Zilei Maritime Mondiale IMO 2018 s-a desfășurat la Londra, la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, cea de-a 4-a Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi IMO. Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a primit invitația de a participa la întâlnire pentru a discuta revizuirea programului Ambasadorilor Maritimi IMO.

 • 26.07.2018 – VIZITA CONSULULUI GENERAL AL PANAMA, LA CERONAV

Joi, 26 iulie 2018, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a primit vizita Consulului General al Panama, domnul Andres Gregorio Nuñez, însoțit de reprezentantul Autorității Maritime Panameze, domnul Wilfredo Jaen.

 • 14.06.2018 – ORGANIZAREA SESIUNII DE ÎNDRUMARE METODOLOGICĂ LA SEDIUL CERONAV

În perioada 14 – 15 iunie 2018, la sediul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, s-a organizat sesiunea de îndrumare metodologică, având în vedere abrogarea OSGG nr. 400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice și apariția OSGG nr. 600/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice.

 • 15.05.2018 – PARTICIPAREA DIRECTORULUI GENERAL CERONAV LA CEA DE-A 70-A ANIVERSARE IMO

În data de 15 mai 2018, în contextul celebrării a 70 de ani de existență ai Organizației Maritime Internaționale, s-a desfășurat la Londra, la sediul IMO, Forumul Zilei Maritime Mondiale. Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO, a primit invitația de a participa la întâlnire, pentru a dezbate și promova alături de reprezentanții altor state membre IMO, tema din acest an, „IMO 70: Patrimoniul nostru – Un  shipping mai bun. Un viitor mai bun”.

 • 15.05.2018 – DIRECTORUL GENERAL CERONAV, LA AL TREILEA MANDAT ÎN FUNCȚIA DE VICEPREȘEDINTE EDINNA

În perioada 15 – 16 mai 2018, se desfășoară la Harlingen, Olanda, cea de-a 12-a Adunare Generală a Asociației EDINNA – Education in Inland Navigation. În cadrul întâlnirii, Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa – Ambasador Maritim IMO, a fost reales pentru încă un mandat în funcția de vicepreședinte al asociației.

 • 19.02.2018 – CERONAV – LIDER EUROPEAN ÎN ELABORAREA ȘI PROMOVAREA STANDARDELOR DE PREGĂTIRE ÎN NAVIGAȚIA PE APE INTERIOARE

În perioada 19 – 21 februarie 2018 Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a găzduit întâlnirea de lucru a partenerilor proiectului Danube SKILLS, derulat de instituție în calitate de lider pe Programul Transnațional Dunărea.

Ultima modificare: 6 februarie 2020