CENTRUL DE INFORMARE ȘI INSTRUIRE INFODANUBE

InfoDanube_Logo

 

Centrul de Informare și Instruire InfoDanube a fost realizat în cadrul proiectului cu finanțare europeană NELI – Rețea de cooperare pentru logistică și educație navală focalizată pe transportul pe ape interioare în coridorul Dunării, susținută de soluții inovatoare, implementat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională Europa de Sud-Est.

InfoDanube funcționează la bordul pontonului școală deținut de CERONAV, care staționează în portul comercial Galați, danele 13 – 14. Centrul are ca scop creșterea gradului de conștientizare publică cu privire la importanța sectorului transporturilor pe ape interioare, furnizarea de informații despre acest sector, atragerea tinerilor spre locuri de muncă din domeniu, crearea de posibilități pentru forme alternative de instruire a tinerilor.

InfoDanube este conceput ca un spațiu multifuncțional constând dintr-o zonă multimedia, un showroom și o zonă de instruire interactivă, spațiu care permite organizarea de tururi tematice, ateliere de lucru, simpozioane, mese rotunde, precum  și alte evenimente.

InfoDanube oferă vizitatorilor o perspectivă asupra tuturor activităților legate de Dunăre (transport, operațiuni portuare, navigație, locuri de muncă etc.) și le dă posibilitatea de a experimenta situații reale de navigație pe ape interioare, cum ar fi manevrarea unei nave, operațiuni de căutare și salvare, de ancorare, amarare și planificare rute.

InfoDanube se adresează publicului larg, tinerilor interesați să urmeze o carieră în domeniul transportului pe ape interioare, elevilor, studenților, personalului didactic, operatorilor portuari și de transport, asociațiilor și organizațiilor profesionale din domeniu și nu în ultimul rând turiștilor.

Pentru atingerea obiectivelor de informare, instruire și divertisment, noul centru este dotat cu echipamente și instrumente multimedia (infochioșcuri, aplicații multimedia, software interactiv de educație și instruire, sisteme multimedia de ultimă generație, machete de nave, navomodele telecomandate și altele).

http://www.infodanube.ro

http://www.facebook.com/infodanube

foto2 foto1 foto3

Ultima modificare: 7 martie 2019