Centrul de Informare si Instruire InfoDanube

InfoDanube_Logo

 

Centrul de Informare si Instruire InfoDanube a fost realizat în cadrul proiectului cu finantare europeana NELI – Retea de cooperare pentru logistica si educatie navala focalizata pe transportul pe ape interioare în coridorul Dunarii, sustinuta de solutii inovatoare, implementat în cadrul Programului de Cooperare Transnationala Europa de Sud-Est.

InfoDanube functioneaza la bordul pontonului scoala detinut de CERONAV, care stationeaza în portul comercial Galati, danele 13 – 14. Centrul are ca scop cresterea gradului de constientizare publica cu privire la importanta sectorului transporturilor pe ape interioare, furnizarea de informatii despre acest sector, atragerea tinerilor spre locuri de munca din domeniu, crearea de posibilitati pentru forme alternative de instruire a tinerilor.

InfoDanube este conceput ca un spatiu multifunctional constând dintr-o zona multimedia, un showroom si o zona de instruire interactiva, spatiu care permite organizarea de tururi tematice, ateliere de lucru, simpozioane, mese rotunde, precum  si alte evenimente.

InfoDanube ofera vizitatorilor o perspectiva asupra tuturor activitatilor legate de Dunare (transport, operatiuni portuare, navigatie, locuri de munca etc.) si le da posibilitatea de a experimenta situatii reale de navigatie pe ape interioare, cum ar fi manevrarea unei nave, operatiuni de cautare si salvare, de ancorare, amarare si planificare rute.

InfoDanube se adreseaza publicului larg, tinerilor interesati sa urmeze o cariera în domeniul transportului pe ape interioare, elevilor, studentilor, personalului didactic, operatorilor portuari si de transport, asociatiilor si organizatiilor profesionale din domeniu si nu în ultimul rând turistilor.

Pentru atingerea obiectivelor de informare, instruire si divertisment, noul centru este dotat cu echipamente si instrumente multimedia (infochioscuri, aplicatii multimedia, software interactiv de educatie si instruire, sisteme multimedia de ultima generatie, machete de nave, navomodele telecomandate si altele).

http://www.infodanube.ro

http://www.facebook.com/infodanube

foto2 foto1 foto3

Ultima modificare: 29 iulie 2016