CERONAV CONTRIBUIE LA COMBATEREA FENOMENULUI PIRATERIEI

Incepand din luna septembrie, CERONAV va desfasura cursuri de pregatire de securitate a navei pentru o suta de cursanti din Nigeria. Acestia sunt fosti militari care vor urca la bordul navelor având misiunea de prevenire a amenintarilor aduse navei, controlul accesului la bord si luarea masurilor antipiraterie.

CERONAV raspunde cerintelor specifice de instruire de pe piata internationala si contribuie în acelasi timp la contracararea fenomenului pirateriei în zonele deja cunoscute ca fiind controlate de pirati” a declarat Ovidiu Cupsa, Directorul General al CERONAV.

Combatere piraterie

Decizia de a trimite cei o suta de cursanti la CERONAV a venit în urma compararii serviciilor oferite de CERONAV cu cele ale altor centre similare din Marea Britanie, Cipru sau Malta. Nu numai preturile, dar si profesionalismul, experienta personalului, precum si dotarile de top si înalta performanta a utilitatilor oferite de CERONAV, comparabile sau chiar mai bune decât cele ale altor centre similare, au stat la baza alegerii facute” a afirmat Cristian Serban, Directorul General al Hasta Security Solutions, firma cu management româno-britanic cu care CERONAV a semnat contractul de colaborare.

Programul de pregatire este special conceput pentru cursantii nigerieni si va dura sase luni, astfel încât la finalizarea cursurilor personalul instruit sa fie capabil sa raspunda atacurilor pirateresti.

Compartiment Comunicare, Relatii Publice si Secretariat
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016