CERONAV inaugureaza Centrul de Informare si Instruire InfoDanube

Ana Leganel
Manager Comunicare proiect NELI

InfoDanube este unul dintre rezultatele proiectului cu finantare europeana NELI – Retea de cooperare pentru logistica si educatie navala focalizata pe transportul pe ape interioare în coridorul Dunarii, sustinuta de solutii inovatoare (www.neliproject.eu), implementat în cadrul Programului de Cooperare Transnationala Europa de Sud-Est.

InfoDanube are ca obiectiv principal cresterea gradului de constientizare publica cu privire la importanta sectorului transporturilor pe ape interioare, furnizarea de informatii despre acest sector, atragerea tinerilor spre locuri de munca din domeniul vizat, crearea de posibilitati pentru forme altermative de instruire.

InfoDanube, amenajat pe pontonul scoala al CERONAV amplasat în portul Galati, ofera vizitatorilor posibilitatea de a patrunde tainele tuturor activitatilor legate de Dunare (transport marfuri si pasageri, operatiuni portuare, navigatie s.a.m.d.), precum si oportunitatea de a experimenta situatii reale de munca si viata la bordul navelor, cum ar fi operatiunile de manevrare a unei nave, si planificarea voiajelor.

InfoDanube se adreseaza publicului larg, tinerilor interesati sa urmeze o cariera în domeniul navigatiei pe ape interioare, elevilor din cadrul scolilor si liceelor de profil, studentilor, personalului didactic, operatorilor portuari si de transport, asociatiilor si organizatiilor profesionale din domeniu si nu în ultimul rând turistilor ca punct de atractie al orasului.

Proiectul NELI, cu o durata de 3 ani (aprilie 2009 – martie 2012), este coordonat de CERONAV si implementat împreuna cu alti 14 parteneri din Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Serbia si Ucraina.

Proiectul îsi propune realizarea a trei obiective majore:

  • crearea unei retele de cooperare între diferitele organizatii din domeniul transportului pe ape interioare în vederea facilitarii schimbului de informatii si realizarii de activitati comune;
  • elaborarea si implementarea de servicii de eLearning în sectorul navigatiei pe ape interioare în vederea reducerii decalajelor existente între regiunile Europei de sud-est;
  • conceperea si implementarea de centre de informare si pregatire (în România, Austria, Croatia si Ungaria).

Proiectul are un buget total de 2.167.820 euro din care 658.213 euro revin Centrului Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV. Structura finantarii este 85% – finantare Comisia Europeana, 13 % co-finantare Statul Român prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si 2% co-finantare proprie.

Ultima modificare: 21 iulie 2016