Romania participa la cea de-a 96 a intalnire a Comitetului de Siguranta Maritima (MSC) a International Maritime Organization (IMO) din Londra, Marea Britanie

In perioada 11 – 21 mai, Romania participa la cea de-a 96 a intalnire a Comitetului de Siguranta Maritima (MSC) a International Maritime Organization (IMO) din Londra, Marea Britanie. La aceasta intalnire sunt prezenti delegati din toate cele 174 de state membre si asociate IMO.

IMO 2016

MSC este organismul tehnic cel mai inalt al IMO, care elaboreaza normele privind siguranta navigatiei maritime la nivel international.

Pe data de 16 mai 2016 a avut loc o intalnire oficiala intre delegatia Romaniei si inalti demnitari IMO.

Partea romana a fost reprezentata de catre Marius Humelnicu – Secretar de Stat in cadrul Ministerului Transporturilor si de catre Ovidiu Sorin Cupsa – Ambasador Maritim IMO, Director General CERONAV Constanta.

Din partea IMO au fost prezenti Kitak Lim – Secretar General al International Maritime Organization si Frederic J. Kenney – Directorul Diviziei Relatii Externe.
Scopul principal al acestei intalniri a fost pregatirea vizitei oficiale din 16 -17 iunie 2016 a Secretarului General IMO in Romania, la aniversarea a 40 de ani de existenta CERONAV.

In cadrul discutiilor au fost abordate si alte teme de interes major:

  • Relatia Romaniei cu IMO in calitate de stat membru si implementarea standardelor IMO de catre Ministerul Transporturilor in Romania;
  • Importanta strategica a Romaniei in transporturile navale Europene, ca tara cu deschidere la Marea Neagra si la Coridorul Rin-Main-Dunare;
  • Rolul Romaniei ca important furnizor de personal navigant in flota mondiala;
  • Standardele de pregatire profesionala a personalului navigant romanesc prin implementarea corecta a cerintelor STCW.
  • IMO este organismul specializat al Organizatiei Natiunilor Unite, care coordoneaza, reglementeaza si standardizeaza activitatea maritima la nivel mondial, cele mai importante Conventii ale IMO fiind: SOLAS (1960), MARPOL (1973/1978), STCW (1978), ISPS (2002). International Maritime Organisation s-a infiintat in 1948 si include 171 de state membre si 3 state cu statut de membru asociat. Romania este stat membru al IMO din 20 martie 1965.

Birou Marketing
Tel: 0241 639595
Fax: 0241 631415
E-mail: office@ceronav.ro

Ultima modificare: 21 iulie 2016